Cornulete pufoase cu crema
Cornulete pufoase cu crema
Ideea retetei de azi a pornit de la crema Nuss-Nougat cu Cocos de pe Vegis.ro. Este o crema vegana, cu continut ridicat de alune, care ii da un gust si o textura extraordinare. Imi place mult ca este cremoasa si moale, dar se simt totusi si alunele maruntite, care ofera factorul crunchy. Imediat mi-am imaginat cum ar fi sa o folosesc intr-un aluat pufos, aromat… si iata rezultatul! Cornulete pufoase, aromate si pline cu crema delicioasa.
Sunt printre cele mai bune cornulete pe care le-am mancat si partea cea mai buna cand le faci acasa este ca te poti bucura de ele calde, ceea ce e priceless.
Din cantitatile de mai jos ies 12 cornulete, dar recomand sa faceti portie dubla, caci vor disparea imediat. 😀
Las mai jos reteta detaliata iar pe Instagram va astept cu mai multe povesti cu si despre mancare.
Hai sa facem cornulete pufoase cu crema! 🙂
Cornulete pufoase cu crema
Ingredients
- 350 g faina 000
- 1 ou la temperatura camerei
- 60 g unt foarte moale, la temperatura camerei
- 200 ml lapte cald
- 1 lingurita drojdie uscata
- 1/2 lingurita sare
- 50 g zahar
- 1 lingurita extract de vanilie
- 150 g crema de alune si cocos de pe Vegis.ro
- 30 g zahar pudra pentru presarat deasupra
- 1 galbenus de ou pentru uns cornuletele
Instructions
- Incalzim laptele astfel incat sa fie doar caldut, in niciun caz fierbinte. Il punem intr-un bol incapator impreuna cu zaharul si drojdia. Amestecam putin si lasam deoparte 10 minute.Este important ca laptele sa nu fie fierbinte, altfel va afecta drojdia si aluatul nu va creste.
- Dupa 10 minute adaugam oul si untul, care trebuie sa fie foarte moale, dar nu topit. Adaugam extractul de vanilie si amestecam bine cu un tel.
- Adaugam faina si sarea si amestecam cu o lingura sau cu mana pana cand aluatul incepe sa se lege. Punem amestecul pe blatul de lucru si il framantam timp de 15-20 de minute. Daca folosim robotul pentru a framanta, sunt suficiente 10 minute. Framantam pana cand obtinem un aluat fin si nelipicios.
- In functie de tipul de faina folosita, e posibil sa trebuiasca sa ajustam cantitatea. Daca observam ca aluatul este prea lichid, mai adaugam putina faina pana cand obtinem textura potrivita. Daca este prea dens, mai adaugam cate o lingura de lapte cald. La inceput este normal ca aluatul sa fie mai lipicios si greu de manevrat, dar pe masura ce il framantam va deveni mai fin si usor de modelat.
- Dupa ce am framantat aluatul, il modelam in forma de bila, il punem intr-un bol, acoperim cu folie alimentara si lasam la dospit pentru o ora, intr-un loc cald.
- Cand timpul s-a scurs si aluatul a crescut, il scoatem din bol si il punem pe blatul de lucru. Il intindem cu mainile putin astfel incat sa scoatem aerul din el.
- Lasam aluatul 5 minute sa se odihneasca, apoi il intindem cu sucitorul intr-o foaie rotunda, de aproximativ 0.5 cm.
- Impartim aluatul in 12 bucati aproximativ egale, ca in poza alaturata.
- Punem cate o lingurita de crema pe fiecare bucatica de aluat si o intindem, pastrand marginile curate.
- Rulam aluatul incepand cu partea mai lata, spre varf.
- Punem cornuletele intr-o tava, pe hartie de copt. Le acoperim cu un prosop curat si le mai lasam la dospit inca o ora.
- Cu 10 minute inainte de finalul timpului de dospire incingem cuptorul la 180 de grade, caldura sus-jos.
- Cand timpul de dospire s-a scurs, ungem cornuletele cu galbenus de ou batut si le bagam la cuptor pentru 20-22 de minute.
- Le scoatem din cuptor si le lasam 10-20 de minute sa se racoreasca putin.
- Presaram zahar pudra deasupra si le putem servi. Calde sunt minunate.
- Si la interior.
- Si crema asta delicioasa.